Новине у остваривању права на родитељски додатак

Градска управа за здравствену и социјалну заштиту Одељења за друштвену бригу о деци позвала је све родитеље другог, трећег и четвртог детета која су оствариле ово право почев 25. децембра, закључно са 10. јуном, да поднесу захтев за измену тог решења.

Ова обавеза долази због усклађивања постојећих решења са законом о финансијској подршци породици.

За друго, треће и четврто дете, које је рођено од 25. децембра 2017. и касније, закључно са 30. јуном 2018. године, за које захтев није поднет, може се поднети у року од шест месеци од дана рођења детета.

Приликом одлучивања о праву врши се провера испуњености услова. То се односи на обавезну вакцинацију све деце, похађање припремног предшколског програма у оквиру система предшколског васпитања и образовања на територији Републике Србије.

По прибављању потребних доказа, уколико су услови за остваривање права испуњени, доноси се ново решење.

Сваки корисник права на родитељски додатак своје потврде треба да донесе на новој локацији Одељења за друштвену бригу о деци, које се сада налази у Дому самоуправљача, у ромбоидној сали.

Иначе Закон предвиђа да родитељи за прво дете једнократно добијају 100.000 динара, за друго дете 10.000 динара месечно две године, за треће дете по 12.000 динара месечно десет година, а за четврто 18.000 динара месечно десет година.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *