За нови мост у Вишевцу 23 милиона из државне касе

Непогоде које су током ове године задесиле поједина места у Шумадији оштетиле су између осталог и мост у селу Вишевац надомак Раче. Због тога је изграђен нови.

За ову намену Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије издвојила је 23 милиона динара.

У присуству великог броја мештана села Вишевац и околних места општине Рача организовано је свечано отварање моста кoји ће повезивати Вишевац са околним местима.

Услед великих киша корито реке Раче пунило се прекомерном количином воде која се изливала и плавила део села Вишевац.
Путем до оближњих села није могло да се прође. Сада је корито реке потпуно санирано, урађен је висок потпорни зид а нови мост омогућиће кретаање становништва до оближњих села Поповић и Ђурђево.

У близини моста налази се археолошко налазиште Градиште, родно место Вожда Карађорђа. Локалитет би могао би да постане значајна туристичка дестинација Шумадије.

За изградњу новог моста у Вишевцу из државне касе издвојено је 23 милиона динара. Локална самоуправа у Рачи посредовала је у добијању средстава, а значајну улогу имала је Месна заједница села која је током изградње моста у овом селу пружила велику помоћ.

У општини Рача најављују нове инвестиције у наредном периоду. У плану је асфалтирање путева од Вишевца ка селу Мраморац као и завршетак пута ка Вишевчићу и Поповићу. Ови послови требало би да буду завршени до краја године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *