Новогодишњи пакетићи за чланове Удружења особа са инвалидитетом

Енглеска хуманитарна организација „Блајсвуд Србија“ у сарадњи са Културним центром УММУС поделила је преко пет хиљада новогодишњих пакетића, од којих је око 500 намењено за крагујевачке породице.

Пакетиће су примили социјално угрожени Крагујевчани и особе са инвалидитетом.

У Удружењу особа са инвалидитетом уручено је десетак пакета старијима са сметњама у развоју.

Хуманитарци који живе у Енглеској и Шкотској вредно су прикупљали гардеробу, играчаке, новогодишње украсе, средства за хигијену и школски прибор, како би обрадовали оне који су слабијег материјалног стања и особе са инвалидитетом.

Сваки пакет брижљиво је сложен и у њему се налази низ ситница које ће обрадовати кориснике Удружења особа са инвалидитетом.

Новогодишњи и божићни празници су време даривања и изненађења којима се радују сви, а највише деца и млади.

Стотине волонтера хуманитарне организације „Блајсвуд Србија“ и УММУС-а традиционално, већ 15 година, деле пакетиће угроженим и болесним Крагујевчанима.

Додела пакетића је хумани чин бројних људи који се баве волонтерским радом увек са истом поруком – да нечије мало, за некога може да буде много.

Материјална вредост пакета је у другом плану, наводе хуманитарци, који истичу да је најважније да у време када се сви радујемо почетку нове године, угрожени и болесни људи и деца не смеју да остану заборављени.

Радост и осмех на њиховим лицима када су им уручени пакети говоре да срећу заиста чине мале ствари.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *