Новогодишњи пакетићи за ученике школе “Вукашин Марковић”

Хуманитарна организација „Блајцвуд Србија“, у сарадњи са Културним центром „УММУС“, обезбедила је хиљаду новогодишњих пакетића за крагујевачке породице, школе, социјално угрожене и особе са инвалидитетом.

Школа за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“, која има 117 ученика, организовала је у сарадњи са овом хуманитарном организацијом доделу пакетића, а хуманистима су се прикључили и студенти Правног факултета Универзитета у Крагујевцу који су, такође, припремили поклоне које су им уручили.

Због епидемиолошке ситуације услед корона вируса додела новогодишњих пакетића организована је у дворишту Школе за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ која се бави образовањем деце са сметњама у развоју.

Неколико донатора обезбедило је бројне поклоне, а деца и млади ове школе добили су по два пакетића.

Слаткиши, школски прибор, хигијенски производи и играчке обрадоваће малиошане који се највише радују новогодишњим и божићним празницима.

Волонтери широм Енглеске и Шкотске традиционално, уочи новогодишњих празника, припремају новогодишње пакетиће које дистрибуирају широм света.

У Србију је ове године допремљено око пет хиљада пакетића од којих је око хиљаду стигло у Крагујевац.

И студенти Правног факултета Универзитета у Крагујевцу су припремили пакетиће које су уручили ученицима у школе Вукашин Марковић а новогодишње поклоне однеће и на друге адресе.

Ове године због ванредне ситуације и ковида 19 традиционална новогодишња журка је изостала, али је организовано послужење.

Слатке ђаконије сачекале су децу и родитеље у школском дворишту где је организовано дружење на отвореном како би се избегла могућност заражавања корона вирусом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *