Градоначелник Никола Дашић обишао школу у Чумићу

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима обишао је основну школу Прота Стеван Поповић у Чумићу у којој се обављају обимни радови у циљу енергетске ефикасности.

Вредност пројекта је 50 милиона динара од чега је град Крагујевац обезбедио 39 милиона, док је остатак стигао из Министарства рударства и енергетике.

Рок за завршетак радова је деведесет дана, а ученици и наставници ове школе убудуће ће имати неупоредиво боље услове за рад.

Град Крагујевац последњих неколико година улаже у енергетску ефикасност школа са циљем да се смањи потрошња енергије, али и ради бољег комфора ученика и наставника.

До сада су то, углавном, биле градске школе, а прва енергетска санација школе на сеоском подручју организована је у Чумићу, у основној школи Прота Стеван Поповић која има 130 ученика.

До недавно се ова школа грејала на електричну енергију, а та потрошња је била огромна. Мештани Чумића наводе да је школу у њиховом селу први пут за тридесет година посетио градоначелник Крагујевца.

У школи ће осим замене столарије бити направљена и нова савремена котларница са котлом на пелет која ће заменити старе котлове који су радили на струју. Биће урађена нова изолација и постављена лед расвета.

Енергетски менаџер Ана Радојевић наводи да је пре почетка обимних радова на реконструкцији школе било неопходно обезбедити бројне дозволе како би се радови несметано одвијали.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима обишао је Протино село, етно-комлекс који се налази и школском дворишту.

Приликом посете Чумићу упознао се са богатом историјом образовања у овом селу коју је покренуо прота Стеван Поповић пре два века.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *