НС организовала трибину „Како су нам здравствени радници?“

У организацији Народне странке у Крагујевцу, у Бизнис иновационом центру одржана је трибина „Како су нам здравствени радници?“ на којој се говорило о ковиду 19 и ситуацијама са којима су се суочавали здравствени радници током пандемије.

Да ли је епидемија ковида 19 иза нас или нас чекају нови таласи? Како се пандемија одразила на здравствене раднике?

Како су пандемију доживели и преживели здравствени радници са прве линије борбе из црвене зоне и да ли здравствени систем има снаге да се и даље бори против пандемије, неке су од тема трибине „Како су нам здравствени радници?“ коју је организовала Народна странка у Крагујевцу.

Члан Народне странке, епидемиолог Предраг Делић је нагласио да су се сви здравствени радници борили за пацијенте на најбољи могући начин и да су дали све од себе.

Дужина трајања епидемије и изложеност здравствених радника инфекцији, најупечатљивије су карактеристике пандемије корона вируса.

На трибини је наглашено да је пандемија корона вируса оставила велике последице на друштво, појединце, али и на велики број здравствених радника који су се суочавали са два страха када су почињали да раде у корона центру.

Први је колико клиничке слике пацијената могу бити тешке, а други да ли ће здравствени радници издржати толико напоран и исцрпљујући рад без престанка у комплетној заштирној опреми.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *