Отворени градски базени

После двогодишњег застоја услед пандемије корона вируса, данас је поново отворена купалишна сезона на градским базенима.

Епидемиолошка ситуација је стабилна, Кризни штаб је дозволио купалиштима да раде, а запослени на крагујевачким градским базенима побринули су се да између лежаљки буде растојање од два метра.

Првог дана забележен је слаб одзив посетилаца, али томе доприноси и чињеница да је школска година још увек у току, па се веће гужве очекују када почне летњи распуст.

Ценa карте је остала на непромењена и износи 200 динара.

Култно крагујевачко место, синоним забаве, спортско – рекреативних садржаја и једно од два омиљена градска купалишта – отворени базени коначно су напуњени.

И водом и купачим, додуше првог дана малобројним.

Запослени у Спортском привредном друштву Раднички припремили су се за сезону, а низ најављених топлих дана наговештавају да ће многи млади расхлађење потражити управо на овом месту.

Пратећи комерцијални садржаји на градским базенима још увек нису изнајмљени заинтересованим закупцима, односно за сада је могуће само купити сладолед.

Ипак, за добар провод на градским базенима најнеопходније је имати навику и културу понашања.

И да није короне, препоручује се купачима због хигијене туширање пре уласка у воду и избегавање дуготрајног сунчања.

Прошло „затворено“ лето изазвало је зебњу како очувати и поново организовати активности на базенима.

Очуван је број запослених, очуван је и број пливачких клубова, односно и даље их има седам у Крагујевцу.

На градским базенима током овог лета још увек ће епидемиолошка ситуација диктирати календар такмичења. Многа се не очекују, нека неће бити одржана.

Пре короне градски базени били су домаћини и организатори атрактивних првенстава, од којих се памте и скокови у воду.

Градски базени у Крагујевцу отворени су пре 50 година.

Од тада до данас симбол су окупљања, одрастања свих генерација.

Незамисливи су били врели летњи дани без посете базенима где су се повремено одржавале забавне манифестације, а на тераси свирке, дискотека, у води игре и такмичења.

За сада охрабрује чињеница да је омогућен основни садржај по старој цени пре короне.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *