О борби против Ковида 19 у емисији Под Хипократовом заклетвом говоре запослени у КЦ

Клинички центар у Крагујевцу, једна од установа терцијарног нивоа здравствене заштите у Србији, током пандемије коронавируса спремно је дочекала пацијенте оболеле од Ковида 19.

Тешку борбу против смртоносног вируса који је косио људске животе широм планете води на стотине здравствених радника у Крагујевцу.

У емисији „Под Хипократовом заклетвом“ која је на нашем програму сутра од 20 часова, говоримо о људима који су на својим радним местима у крагујевачком Клиничком центру показали висок степен професионализма, одговорности и хуманости у борби против корона вируса.

Свакога дана о људским животима брине на стотине лекара и медицинских техничара који раде у Клиничком центру у Крагујевцу.

Појаву Ковида 19, који је био непознаница за цео свет, лекари ове медицинске установе дочекали су спремно, а Крагујевац и Шумадија дуго су одолевали смртоносном вирусу.

Многи су даноноћно радили, а тимски рад и добра организација условили су резултате у лечењу оболелих.

Веома је важна чињеница да ни један здравствени радник није изгубио битку са Ковидом 19 у Крагујевцу.

Да би се спречило заражавање, запослени су више сати радили у изузетно тешким околностима, јер је њихово кретање отежавало ношење скафандера који је направљен од вештачког матерјала, два пара рукавица, наочара, визира, медицинских каљача и гумених чизама.

Многи здравствени радници који су радили у ковид центрима данима нису били са својим породицама.

Били су изоловани од здравих људи, смештени у хотелима, жељни сна и одмора.

У хуманитарну мисију укључили су се здравствени радници Клиничког центра, који су отишли у Нови Пазар где је било највеће жариште короне.

Будућност носи бројне непознанице. Хоће ли се човечанство изборити са највећом пошасти 21. века – питање је на које још увек нема одговора.

Ипак, права је срећа да о здрављу људи брину они који су показали висок степен професионализма, знања и хуманости – здравствени радници, чије су квалитете препознали грађани Србије који су их прогласили херојима данашњице.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *