О енергетској ефикасности у ОШ „Станислав Сремчевић“

У школи „Станислав Сремчевић“, одржана је радионица о подизању свести најмлађих о значају примене енергетске ефикасности.

Планирана предавања одржавају се у десет градова Србије.

Спроводи их Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у оквиру пројекта српско – немачке развојне сарадње „Енергетска ефикасност у јавним објектима“, а у партнерству са Министарством рударства и енергетике.

Експерти београдске организације, Билд Енерџи Тим, су ученицима говорили о појму и врстама енергије и заштити животне средине као и о предностима рационалне употребе енергије.

36 ученика подељених у 6 тимова, такмичило се, кроз едукативну друштвену игру „Играј за енергију“.

Ученици, на интерактиван начин, уче које су предности рационалне употребе енергије, шта значи користити је колико је неопходно, а не расипати је.

У основној школи „Станислав Сремчевић“ мере енергетске ефикасности су већ спроведене.

Захваљујући средствима Министарства рударства и енергетике и локалне самоуправе, урађена је реконструкција школе.

Овај пројекат реализује се уз помоћ Одељења за енергетску ефикасност Градске управе за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој, а у сарадњи са експертском организацијом Билд Енерџи Тим из Београда.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *