„О светлости, о нежности“ – Нада Колунџија у Првој крагујевачкој гимназији

За љубитеље клавира, концертна пијанисткиња и пасионирани промотер савремене музике, Нада Колунџија, одржала је концерт у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Уметница је свој концертни наступ у Крагујевцу, након једногодишње паузе, назвала „О светлости, о нежности“.

Концертна пијанисткиња Нада Колунџија ове године се крагујевачкој публици представила делима савремених српских композитора: Теодоре Степанчић, Милоша Раичковића, Душана Богдановића, Ивана Елезовића, Зорана Христића, Ирене Поповић и Вука Куленовића.

Ова уметница је годинама публику упознавала са делима „класика“ 20. века и проширивала свој репертоар композицијама савремених аутора.

На њеном обимном репертоару увек су се налазила дела домаћих композитора, од којих су јој многа посвећена. Велики број композиција извела је премијерно.

Њени солистички наступи особени су по необичним програмима и високооцењеним интерпретацијама.

Концерте је обогатила и свирањем препарираног клавира, клавира играчке, снимљених звучних матрица, вишемедијским концептима, четврт степеном музиком за два клавира.

У промоцији нове музике, Нада Колунџија се не фокусира само на пијанистички репертоар, већ подржава и иновативне начине уметничког израза.

Позната концертна пијанисткиља одржала је више од хиљаду концерата у 28 европских земаља и широм света.

Гостовала је на бројним фестивалима и добитница је интернационалних награда и признања. Редовно наступа са својим братом, Јованом Kолунџијом, виолинистом интернационалне каријере.

Извештава Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *