Обавезно тестирање пацијената на коронавирус пре хоспитализације

Један од услова за пријем пацијената на хоспитализацију у крагујевачки Клинички центар је да се, без обзира на природу обољења, морају тестирати на корона вирус у Дому здравља.

На основу одлуке Владе Србије, сада се тестирају сви пацијенти који треба да се лече у Клиничким центрима, а не болују од корона вируса.

Све амбуланте крагујевачког Дома здравља су отворене за пацијенте, којима су на располагању лекари опште праксе и специјалистичке службе.

Од почетка епидемије корона вируса у Дому здравља обављено је више од 50 хиљада здравствених услуга.

Тежиште борбе против Ковида 19 се са епидемиолога преселило у Домове здравља, који треба да прихвате први удар и баве се тријажом пацијената.

Зато је Влада Србије овластила Домове здравља да раде тестирање на корона вирус пацијената који треба да буду на болничком лечењу у Клиничким центрима.

То је један од услова за пријем у болницу.

То не важи за хитне случајеве, па се сви пацијенти чије је здравствено стање у домену ургентне медицине тестирају у крагујевачком Клиничком центру.

У Дому здравља подсећају да је у овој здравственој установи почела вакцинација деце.

У крагујевачком Дому здравља ради и кол центар, где грађани могу добити неопходне информације или здравствене савете.

Од увођења ванредног стања до сада је број кол центра ове здравствене установе позвало више од две хиљаде грађана.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *