Обележен Дан општине Кнић

Свечаном седницом и пригодним програмом обележен је Дан општине Кнић. 

То је била и прилика да јавност ове вароши, али и бројне званице сазнају конкретне резултате рада локалне самоуправе, која се са скромним буџетом бори за унапређење квалитета живота својих 14 хиљада становника.

Ове године из буџета општина Кнић највише је новца уложила у изградњу путне инфраструктуре и подршку пољопривредним газдинствима.

Ове године општина Кнић задате приоритете реализовала је кроз инвестиције у изградњу мреже путева и подршку својим житељима који се баве, за овај крај, примарном граном привреде – пољопривредом.

За асфалтирање 35 путних праваца опредељено је 150 милиона динара, док је 23,5 милиона динара усмерено за подршку пољопривредницима.

Житељи Кнића и села која гравитирају ка овој локалној самоуправи не крију задовољство, али и став да је улагање у путеве и пољопривреду међусобно условљено.

Представници локалне самоуправе наглашавају да су инвестиције усклађене са реалним потребама становника претежно ослоњених на пољопривреду ове, као и претходних година основни циљ.

Град Крагујевац подстиче развој Кнића, а за успешну сарадњу општина се одужила доделом плакете Шумадијском округу. Како оцењују представници Шумадијског округа, ова локална самоуправа један је од позитивних примера који се истичу не само у оквиру нашег региона, већ и много даље.

Општина Кнић броји 14 237 становника. Овај број од последњег пописа из 2011. године приметно је смањен.

Да би задржали своје житеље, представници локалне влсти планирају наредне године да подстицајним мерама, субвенцијама и доделом грантова повећају број запослених, нарочито међу младима.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

One thought on “Обележен Дан општине Кнић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *