Обележен Светски дан цивилне заштите

Поводом Међународног дана цивилне заштите у Скупштини града одржана је заједничка седница Окружног и Градског штаба за ванредне ситуације.

Сектор цивилне заштите има немерљиву вредност у активностима и ситуацијама ванредних догађаја, када овај веома важан друштвени сектор спасава животе људи и матерјална добра грађана.

Поводом обележавања Дана цивилне заштите најуспешнији поједици, службе и општине примили су захвалнице због постигнутих успеха у предходној години.

Специјане јединице Цивилне заштите на територији Шумадијског округа показале су изузетне резултате.

Цивилна заштита располаже са 10 јединица у којима је преко 500 обучених људи за деловање у ванредним ситуацијама.

У току прошле године обављено је 4 професионалних тренинга у сектору Цивилне заштите, када је обучено преко 170 припадника специјалних јединица Цивилне заштите.

Начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић по својој функцији командује Окружним штабом за ванредне ситуације Шумадијског управног округа и наводи да су јединице потпуно спремне да одговоре тешким и непредвидивим ситуацијама на терену.

У Крагујевцу је поред интервенција у ванредним ситуацијама забележено уклањање убојитих средстава а на територији града је специјално обучен тим стручних људи уклонио бројна неексплодирана убојита средства.

Градски и Окружни штаб у протеклој години одржао је 45 редовних и 7 ванредних седница.

Немерљив допринос у раду Цивилне заштите има Градска организација Црвеног крста која се волонтерским активностима увек укључује како би се у варедним ситуацијама збринули стари, болесни и сиромашни људи.

Град Крагујевац има 415 повереника у Цивилној заштити. Поред бројних активности и обуке спроводи надзор у преко двадесет расположивих склоништа у граду.

У врме Црвеног метео аларма који је на снази због вејавице и екстремно ниских температура све службе су показале одличне резултате на терену.

Начелница Шумадијског управног округа истакла је да су људи који учествују у акцијама спасавања на терену хероји нашег времена. Захвалницу за успешност у раду долелила је појединцима, службама и општинама Града Крагујевца и Шумадиском управном округу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *