Обележена слава и Дан Универзитета у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу обележио је своју славу Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова и 46 година од оснивања.

Тим поводом у згради Ректората одржана је свечана академија, на којој су додељене годишње награде за наставно и научно истраживачко особље за изузетне резултате постигнуте на Универзитету у Крагујевцу.

Интонирањем химне Боже правде и академске химне у извођењу студената Факултета педагошких наука у Јагодини, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, отпочео је програм обележавања Дана Универзитета у Крагујевцу.

Поред многобројних званица, присуствовали су и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представници Града Крагујевца, ректори универзитета из земље и региона као и декани и професори и студенти Универзитета у Крагујевцу.

Универзитет у Крагујевцу и ове године доделио је Годишње награде за наставно и научно истраживачко особље за изузетне резултате постигнуте на Универзитету у Крагујевцу.

Годишња награда за изузетне резултате у научно истраживачком раду постигнуте на Универзитету у Крагујевцу у пољу друштвено хуманистичких наука припала је др Вељку Маринковићу, редовном професору Економског факултета Универзитета у Крагујевцу.

Годишња награда на пољу техничко технолошких наука додељена је Тијани Шуштершич, асистенту на Факултету инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу.

Годишња награда за изузетне резултате у научно истраживачком раду постигнуте на Универзитету у Крагујевцу у пољу медицинских наука додељена је др Владимиру Живковићу, са Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу.

Годишња награда за изузетне резултате у пољу природно математичких наука припала је проф. др Зорану Марковићу научном саветнику Института за Информационе технологије Крагујевац.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.