Матуранти учитељске школе обележили 50 година од престанка рада школе

Матуранти Учитељске школе у Крагујевцу, последње две генерације, састали су се како би обележили 50 година од престанка рада школе.

Скупу су присуствовали бивши ученици из Чачка, Краљева, Младеновца, Јагодине и других градова Србије.

Окупили су се испред зграде данашњег Природно математичког факултета у Крагујевцу.

Последње две генерације некадашње Учитељске школе у Крагујевцу, окупиле су се како би обележили 50 година од престанка рада ове школе, али и напуштање школских клупа.

Дружење су искористили за евоцирање успомена из ђачких дана.

Неки су цео свој радни век провели као учитељи и кажу да су поносни што су били део генерације сјајних ученика и сјајних људи који су се остварили на многим пољима.

Бившии просветни радници кажу да им је жао што на објекту школе са тако дугом традицијом не постоји плоча на којој пише да је ту некада била Учитељска школа.

Ипак, оно по чему се памти Учитељска школа из тог периода свакако је дисциплина, али и по сјајним професорима.  

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Матуранти учитељске школе обележили 50 година од престанка рада школе”

  1. Bas mi je drago da vidim uciteljicu Vitezu. Osnovna skola „Dragisa Mihajlovic“ u Stanovu je imala odlicne ucitelje i nastavnike. Bilo je i tada strajkova, ali su uspeli da nam prenesu znanje. Voleo bih da se zahvalim nekima od njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *