Обележено 180 година од оснивања Правног одељења у Крагујевцу

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу организован је пријем за студенте прве године основних академских студија.

Свечаности је присуствовао и градоначелник Никола Дашић, који је будућим правницима поручио да буду амбициозни, постављају високе циљеве и теже њиховом остварењу.

Нова академска година на Правном факултету је истовремено и јубиларна, јер ова образовна установа обележава 180. годишњицу од оснивања Правног одељења на Лицеју у Крагујевцу.

Тим поводом, декан проф. др Драган Вујисић, ректор проф. др Ненад Филиповић и градоначелник Никола Дашић са прва три уписана бруцоша, симболично су, у дворишту факултета, засадили по једно дрво, као симбол традиције, трајања и будућности.

Поздрављајући бруцоше, декан проф. др Драган Вујисић је рекао да је пред њима озбиљан и одговоран задатак и да треба да буду достојни мисије права и правде и професије за коју су се определили.

Свечаности организованој поводом почетка нове академске године присуствовао је и градоначелник Никола Дашић. Он је будућим правницима поручио да буду амбициозни, постављају високе циљеве и теже њиховом остварењу.

У прву годину основних академских студија на Правном факултету универзитета у Крагујевцу уписано је око 300 студената, на општем и смеру унутрашњи послови и безбедност.

Ова високошколска установа прати савремене трендове у образовању и, у складу са тим, константно ради на унапређивању образовног процеса и квалитета наставе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.