Обележено 186 година рада најстаријег српског позоришта

Поводом обележавања 186 година постојања Књажевско-српског театра, вечерас су уручене традиционалне награде најстаријег српског позоришта.

Статуета Јоаким Вујић за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији уручена је професору и редитељу Светозару Рапајићу, док је прстен са ликом Јоакима Вујића припао редитељки Анђелки Николић.

Поводом Дана театра премијерно је изведена представа „Генерали или сродство по оружју“ по тексту Борислава Пекића.

Представа „Генерали или сродство по оружју“ у режији Марка Мисираче по тексту Борислава Пекића, је војничка комедија чија се радња одвија током 1944. године у Београду.

Кроз сусрете пензионисаног генерала краљевске југословенске војске и пуковника Вермахта на комичан начин је описан бесмисао рата.

Након премијере представе, поводом обележавања 186. годишњице, уручене су традиционалне награде Књажевско-српског театра.

Статуета Јоаким Вујић за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији уручена је професору и редитељу Светозару Рапајићу за дугогодишњи стваралачки и педагошки рад.

Прстен са ликом Јоакима Вујића уручен је редитељки Анђелки Николић за режију представе „Негри“ која је обележила протекли период учешћем на бројним фестивалима и наградама.

Годишња награда театра додељена је глумцу Чедомиру Штајну који је протеклих сезона остварио више запажених улога у различитим жанровима.

Годишње награде припале су и Милораду Максимовићу и Бобану Урошевићу за изузетну посвећеност послу и постигнуте резултате у протеклој години.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Обележено 186 година рада најстаријег српског позоришта”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *