Обновљена три ловачка дома, наставља се улагање у ловну инфраструктуру

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, у сарадњи са локалном самоуправом, наставља пројекат обнављања ловачких домова и улагања у ловну инфраструктуру.

До сада су обновљени домови у Книћу, Рачи и Баточини. За ову годину у плану је адаптација ловачких домова у Страгарима, Деспотовцу и околини Крагујевца.

Ловни туризам је веома значајна и заступљена грана мале привреде јер повезује више области.

Неодвојив од угоститељства и, хотелијерства, углавном окупља људе веће платежне моћи, што је један од разлога због чега је Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља део активности усмерила ка промоцији потенцијала који се односе на ловни туризам.

Поред пројекта који подразумева обезбеђивање услова за развој ловног туризма, Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља је прошле године почела и програм повезивања предузетника из дијаспоре са овдашњим газдинствима и фирмама.

После низа неуспешних покушаја ранијих година, сада се очекују позитивни одговори на позив који је упућен нашим људима који живе и раде у Аустрији, Швајцарској и Немачкој да се определе за улагање или сарадњу са шумадијским предузетницима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *