Све екипе отклањају последице невремена

Данас око 13 часова Крагујевац је погодило невреме са јаком кишом и ветром.

У кратком временском периоду пала је већа количина кише због чега су улице у центру града биле поплављене, а олујни ветар је на неколико локација оборио стабла.

Јак ветар оборио је младо стабло у близини кафане Балкан, које је пало на електричне жице.

Према информацијама Зорана Кочовића, начелника Управе за ванредне ситуације јако невреме задесило је општину Кнић и град Крагујевац.

Услед јаког ветра и обилних падавина оборена су стабла у центру града и Десимировцу и оштећења кровова у овим насељима, као и у улицама Атинској, Казимира Вељковића, Рудничкој, на Тржном центру Ердоглија, због чега су ангажовани припадници Управе за ванредне ситуације, ватрогасци – спасиоци и екипе ЈКП Шумадија.

Јак ветар оборио је и неколико бандера као и стабло у Ердогли и гране дрвета Улици Саве Ковачевићам.

У поподневним сатима, од 16.30 часова услед невремена без електричне енергије били су Цветојевац, Дивостин, Аеродром, Виногради, Мале Пчелице, Грошница, Драча, Прекопеча.

Екипе ЕПС-а санирају последице и нормализују снабдевање струјом.

Саобраћајна полиција била је присутна на свим локацијама где су отклањане последице невремена како би саобраћај могао несметано да функционише, а грађани били безбедни.

По наређењу команданта Градског штаба за ванредне ситуације Николе Дашића, сви расположиви ресурси, људство и механизација јавно – комуналних предузећа које су биле у стању приправности, са ватрогасцима-спасиоцима били су на терену, уклањали стабла и спуштали кровне конструкције са локација на којима је угрожена безбедност пролазника и аутомобила, а како би што пре биле безбедне за кретање грађана.

Грађани којима је потребна помоћ могу позвати надлежну службу на број телефона 505-800.

Наша екипа била је данас на терену и забележила како екипе Ватрогасно-спасилачке бригаде отклањају последице невремена.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *