Обука за посластичаре на основу ваучера за обуке

Национална служба за запошљавање први пут у овој години је организовала пилот обуку за незапослене на основу ваучера за обуке.

Ова обука је намењена особама које се налазе на евиденцији незапослених, а који немају завршену средњу школу.

Тренутно петоро незапослених похађа обуку за посластичаре.

Занимање посластичара, поред рада у посластичарници, нуди и могућност посластичарима да самостално обављају све послове који су везани за израду слаткиша.

Захваљујући обуци за посластичаре која се одржава у Трговинско-угоститељској школи „Тоза Драговић“, полазници ће научити да праве и раде декорацију за различите врсте посластица.

Трговинско-угоститељска школа „Тоза Драговић“, уз помоћ својих наставника посластичарства, организује обуку у трајању од три месеца у склопу које ће полазници моћи да науче све тајне овог заната.

Пилот обука за незапослене на основу ваучера подразумева стицање знања и вештина оних који траже посао, чиме повећавају своје шанседа се запосле.

У обуку ће се укључити 200 незапослених који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање. То су особе без завршеног средњег образовања, односно са завршеном основном школом, или они који завршавају основно образовање.

Посластичар је веома тражено занимање у Србији, али и у свету, а пракса показује да што је више искуства то се лакше долази до посла.

На крају обуке, полазници ће добити сертификат који ће им омогућити да се лакше запосле.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *