Обука за припаднике Цивилне заштите у пружању прве помоћи

За припаднике Специјализоване јединице цивилне заштите за пружање прве помоћи, Управа за ванредне ситуације je, у сарадњи са представницима Црвеног крста, организовала једнодневни тренинг у пружању прве помоћи.

Обука је одржана у простору Ватрогасног дома.

Припаднике Специјализованих јединица, њих 36-оро, бирали су на основу њиховог знања из цивилства, а међу њима су и они који су запослени у Клиничком центру, или Службама хитне медицинске помоћи.

Ове јединице цивилне заштите су испомоћ професионалцима у ванредним ситуацијама.

У случају потребе попуњавају се војним обвезницима у сарадњи са центром Министарства одбране Крагујевац.

За територију Шумадијског управног округа формирано је 11 специјализованих јединица цивилне заштите и оне броје 650 припадника.

Осим провере постојећих, припадницима Цивилне заштите презентована су нова знања из пружања прве помоћи у несрећама.

На предавању се највише говорило о новим међународним смерницама за реанимацију, правилним поступцима пружања прве помоћи и тријажи повређених, као и пружању прве помоћи повређенима у случају поплава, земљотреса, саобраћајних и других несрећа.

Тренинг специјализоване јединице цивилне заштите за пружање прве помоћи одржали су предавачи професионалци из Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *