Oчекује се повећан број запослених који ће користити градски превоз

На 21 градској и 13 приградских линија у Крагујевцу ангажовано је 60 аутобуса, а саобраћај се одвија по летњем реду вожње.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија Крагујевац кажу да су све линије градског и приградског превоза покривене.

У наредном периоду очекује се већи број запослених који ће користити градски превоз.

Градски и приградски превоз организован је за запослене и децу са родитељима који имају радну обавезу, због чега малишани морају да бораве у предшколским установама.

Саобраћај се одвија по летњем реду вожње, који је појачан у односу на прошлу годину.

Тренутно је ангажовано 60 аутобуса.

Продаја карата код возача није дозвољена, а у сваком аутобусу може највише да буде 18 путника.

Е-КГ картицу могуће је допунити у свим објектима који имају еКГ налепницу и у просторијама Сектора јавног транспорта путника, сваког радног дана од 7 до 17 часова.

Када је реч о корисницима који нису искористили допуну за март, Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац изаћи ће им у сусрет, па ће приликом следеће куповине добити попуст.

Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац предузело је све неопходне мере заштите путника, возача и контролора у аутобисима јавног саобраћаја.

Возила се дезинфикују пре и након рада, а на стајалиштима и у самим аутобусима истакнута су правила којих путници морају да се придржавају.

Обавезно је ношење заштитне опреме – маске и рукавице.

Обележена су и места за стајање и седење, као и места за улаз и излаз путника.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *