Очекујем да просечна плата у јануару буде 510 евра

Председник Србије Александар Вучић данас је изјавио да очекује да у марту или фебруару наредне године када добије податке о висини плата за јануар, да ће просечна плата од јануара бити око 510 евра.

„У фебруару и марту очекујемо податке за јануар и очекујемо просечну плату од 510 евра, јер тада креће повећање минималца”, рекао је Вучић за телевизију Хепи.

Вучић је рекао да ће у плану за наредних пет година људи моћи да виде колика ће бити повећања плата, преноси Бета.

Он је рекао да ће младим брачним паровима понудити станове за 400 евра квадрат, као и помоћ за школе, вртиће.

Он је изразио задовољство што је Србија једина земља у региону која је у првих девет месеци имала бољу стопу наталитета него 2018. године и најавио да ће држава за рођење првог детета исплаћивати помоћ у износу од 2.500 до 3.000 евра.

„У првих девет месеци број рођене деце већи је за 612. У Албанији је у истом периоду рођено 1.864 деце мање него прошле године, у Хрватској 797 мање, у Мађарској и поред фантастичних програма које имају и од којих смо преузели део, рођено је 1.097 деце мање. У Бугарској је рођено 431 дете мање и они су у значајно тежој ситуацији него Србија, у Северној Македонији 1.153 а у Румунији чак 9.429 деце мање због огромног одлива становништва јер имају 4,5 милиона људи у дијаспори”, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су га, када му се прошле недеље погоршало здравствено стање и када је хоспитализован на ВМА, звали бројни светски и регионални званичници и многи из наше земље, а на циничне, заједљиве и уопште непримерене коментаре политичких противника каже – „то је до тога ко је какав човек”, преноси Танјуг.

„То нема везе с политичком припадношћу, имате добре и лоше људе и у мојој странци и у неким другим странкама”, рекао је Вучић у емисији „Ћирилица”.

Како каже, злуради коментари су га само подстакли да се још више бори и да ради још више за Србију.

Подсетио је да су га звали из региона готово сви политичари, Заев, Рама, Додик, између осталих, али и Макрон, који му је послао и поруку, затим саветници канцеларке Меркел, Бојко Борисов, Салвини и многи други.

Што се Србије тиче звали су га, каже, многи, Шешељ, на пример, Чедомир Јовановић и неки из ДС…

Извор: politika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *