Свечаном седницом обележен Дан општине Кнић

Свечаном седницом општинског паралмента и доделом награда и признања најзаслужнијим организацијама и појединцима, обележен је 26. новембар – Дан општине Кнић.

Протекла година била је веома тешка за грађане и руководство ове шумадијске општине.

Борили су се са последицама елементарне непогоде, а причињена штета од бујичних поплава за трећину је премашила годишњи буџет.

Говорећи о резултатима оствареним у претходном периоду, први човек Кнића, Мирослав Николић је рекао да је од 2016. асфалтирано 60 километара путева и да је, само у прошлој години, из буџета општине за изградњу путне инфраструктуре издвојено више од 80 милиона динара.

У реконструкцију и изградњу нових спортских терена у Губеревцу и Драгушици, уложено је 33 милиона динара, урађена су четири моста и санирано клизиште у Суморовцу.

Општина Кнић имала је велику подршку и помоћ Владе Републике Србије.

Само у изградњу путне мреже биће уложено 260 милиона динара, а захваљујући помоћи Републике урађено је 11 километара асфалтних и 15 километара локалних и некатегорисаних путева.

Ове године менаџмент општинерадио је на решавању проблема са водоснабдевањем, што је план и за 2020.

За унапређење енергетске ефикасности општинске зграде биће издвојено 14 милиона динара. Многе сеоске школе добиле су здраву пијаћу воду, а општина Кнић пуно улаже и у образовање и културу.

Општинска администрација реализује низ мера у области популационе политике – обезбеђује месечне новчане надокнаде за незапослене породиље, новорођенчад, прво и свако наредно дете, субвенционише боравак у вртићу.

У оквиру демографске политике посебну подршку пружају женама и младим брачним паровима.

На свечаној седници Скупштине, поводом Дана општине Кнић, најзаслужнијим организацијама и појединцима уручене су награде и признања, а прослави су, осим одборника, чланова Већа и мештана присуствовали и представници локалних самоуправа из Шумадије и Србије, Српске православне цркве, војске, полиције и привредници.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *