Регионална асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија“ организовала је пето оцењивање квалитета воћних ракија из Крагујевца.
Врхунски стручњаци из ове области оцењивали су узорке овог пића произведеног у шумадијским дестилеријама укључујући и оне који се купују у продавницама.
Квалитет шумадијске ракије је из године у годину све бољи, рекли су чланови петочлане комисије који су оцењивали око 50 узорака произвођача овог пића из Шумадије.
И овог пута највише је било узорака шљивовице, док је дуњовача на другом месту. Стручњаци кажу да је врхунска технологија предуслов за добар квалитет ракије.
Регионална асоцијација произвођача ракије „Шумадијска ракија“ пети пут је организовала оцењивање квалитета воћних ракија из Крагујевца водећи рачуна и о купцима.
Партнер у активностима асоцијације „Шумадијска ракија“ је Центар за стрна жита и развој села са заједничким циљем да се унапређује и промовише шумадијски бренд.
Награде најбоље оцењеним ракијама биће додељене на четвртом „Шумадијском фестивалу ракије“ који ће бити одржан 2. децембра у Крагујевцу.
Извештава новинар РТК Саша Стаменић.