Срби из Сплита посетили Крагујевац

Крагујевачко Удружење Срба из Хрватске „Никола Тесла“ угостило је чланове Српског културног друштва „Просвјета“ из Сплита.

Циљ је очување традиције и веза Срба који живе у две државе.

Срби из Хрватске и они који живе у Србији труде се да кроз посете и дружење сачувају традицију и пренесу на млађе нараштаје. У Крагујевац је дошло 50 чланова Српског културног друштва „Просвјета“ из Сплита. Има ту и Хрвата из мешовитих бракова што донекле утиче на побољшање односа два народа.

Сарадња Српског културног друштва „Просвјета“ из Сплита и крагујевачког Удружења Срба из Хрватске „Никола Тесла“ успостављена је пре 10 година.

Током посете Крагујевцу, гости из Сплита су обишли град, посетили изложбу у Народној библиотеци коју је организовало крагујевачко удружење и положили венце на споменик у Шумарицама.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *