Од 1. октобра реконструисаном пругом из Крагујевца до Београда

Од 1. октобра између Крагујевца и Лапова нови возови кренуће реконструисаном пругом, брзином од 100 километара на сат, са везом у Младеновцу за Београд Воз, која ће путницима омогућити да поуздано и брзо стигну до центра главног града.

У предузећу Инфраструктуре железнице Србије кажу да се у железнички саобраћај од 1. октобра уводи нови воз, који ће из Крагујевца полазити у 4 сата и 9 минута.

Осим ових возова, који из Крагујевца и Лапова преко Младеновца остварују саобраћајну везу са Београдом, од 1. октобра биће уведен у саобраћај још један пар возова између Крагујевца и Лапова.

Увођење у саобраћај нових возова између Крагујевца и Лапова, омогућено је захваљујући реконструкцији 28 километара ове пруге, први пут након пола века.

„Инфраструктура железнице Србије“ у претходних нешто мање од седам месеци, реконструисала је ову пругу сопственим средствима, у оквиру трогодишњег програма обнове регионалних пруга у Србији.

Вредност радова је 11 милиона евра. За 2020. годину планирана је и реконструкција пруге Крагујевац – Краљево у дужини од 56,6 километара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.