Од 11. јула ступа на снагу нови Правилник о раду

Министарство за рад, борачка и социјална питања, донело је Правилник о раду за послодавце и запослене, којим су дефинисане превентивне мере за спречавање ширења епидемије корона вируса, Правилник, који ће ступити на снагу 11. јула, примењиваће се на свим радним местима колективу, изузев у случају рада на терену и рада од куће.

Послодавац је дужан да за сва радна места у колективу, донесе план примене мера за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести, који је саставни део акта о процени ризика који се доноси сагласно закону и прописима из области безбедности здравља на раду.

До 10.јула, послодавци ће усагласити план примене мера у складу са Правилником који ступа на снагу 11.јула.

Овом приликом Томовић истиче, да свака локална самоуправа у складу са мерама може да донесе поред стандардног свеобухватног Правилника о раду и локални Правилник, што подразумева неке додатне мере које ће се спроводити само у том месту по препоруци епидемиолога.

Проверу ефикасности и примену мера безбедности и здравља запослених на раду код послодавца врши лице коме су ти послови поверени.

Његово задужење је да спроводи и подстиче примену превентивних мера.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *