Од 2021. наплата паркинга у насељу Аеродром

Једно од највећих насеља у Крагујевцу – Аеродром и грађане који живе у овом делу града годинама тишти проблем недостатка паркинг места, који додатно компликује чињеница да се велики број возача који не живе у граду паркира у комплексу око тржнице и амбуланте.

Директор Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац, Немања Димитријевић рекао је, гостујући у „Комуналном сервису“ да ће наплата паркирања у овом насељу почети највероватније од фебруара наредне године.

У овом делу града биће на располагању 2.190 паркинг места.

Вишегодишњи проблем недостатка паркинг места у насељу Аеродром, који је из дана у дан све више изражен, требало би да буде решен већ почетком 2021. Станари зграда у Атинској, Светогорској, улици Града Караре, Владимира Роловића, Љубе Вучковића и Незнаог јунака све теже налазе слободно место за паркинг испред својих улаза.

Убразни развој овог дела града премашио је планирани број аутомобила за одвијање саобраћаја од пре четри деценије и утицао да овај комунални проблем постане један од највећих за житеље, али и предузетнике у насељу Аеродром.

Савет Месне заједнице је пре неколико месеци покренуо иницијативу да се проблем реши, јер су грађани све више незадовољни свакодневним сликама у највећем стамбеном комплексу.

Уколико временски услови дозволе, током  јануара  радиће се интезивно на уређењу паркинг простора у насељу Аеродром, а како је најавио Немања Димитријевић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац, биће обновљена и хоризонтална сигнализација.

У току је и уређење паркинг простора у Атинској улици.

Он је рекао и да је град започео решавање овог проблема изменом режима саобраћаја за насеље Аеродром и да се води рачуна да по зонама и за станаре буду најјефтиније карте за паркинг.

Такође, до фебруара биће довољно времена да житељи Аеродрома купе станарске паркинг карте.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

3 thoughts on “Од 2021. наплата паркинга у насељу Аеродром”

 1. Čudo ste se setili!!!
  Narod koji je dobio,kupio stan..uz podrum je dobio i parking mesto.
  Sami ste zauzeli parking prostor ispred Maksija…gde je sad Aviončić. .. itd.
  Čudo se niste setili da uradite kišne kolektire i asfaltirate ulice da se ne kljamo i lomimo kola u 21.veku!!!????

 2. Ne možeš da rentiraš nešto što je moje. Stanujem od ’78. imam parking mesto i podrum.
  Naplati parking korisnicima kafića, teretana, poslastičarnica, pekara. Zna se kako to ide, doduše koliko godina auto pijac ispred Vege radi? Pa kod Lilija, pa kod Bogoslovije?
  Sramota koje slabiće ste zaposlili, ne sme niko da pisne za auto pijacu…. Pauk ne sme da odnese.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *