Од данас доступна дигитална потврда о вакцинацији и тестовима на ковид

Сви грађани Републике Србије од данас могу преузети Дигитални зелени сертификат, односно потврду о извршеној вакцинацији против коронавируса и резултатима различитих тестирања на ковид 19.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић каже да Дигитални зелени сертификат представља обједињену потврду којом се доказује да ли су грађани примили вакцину против коронавируса и да ли имају резултате тестирања на ковид 19.

Да би се добио Дигитални зелени сертификат потребно је да грађани буду регистровани на Порталу еУправа.

Након пријаве и одабира услуге Дигитални залени сертификат приказује се опција “покрени услугу”.

Потребно је да, након покретања опције “покрени услугу”, грађани провере своје податке, потврде имејл адресу и за пар минута Дигитални електронски сертификат стиже на одабрани имејл.

Очитавањем QR кода на Дигиталном зеленом сертификату добијају се следећи статуси:

  • за вакцинацију зелена боја уколико је примљена прва и друга доза вакцине, односно прва доза код вакцине “Астра-Зенека”;
  • за резултате пи-си-ар и антигенског теста зелена боја уколико су ови тестови урађени у последња 72 сата и уколико су негативни;
  • за резултат серолошког теста зелена боја уколико је урађен у последњих шест месеци (за невакцинисане особе), односно два месеца (за вакцинисане особе) и уколико је IgG параметар позитиван.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *