Од данас пријава за вакцинацију

Грађани Србије од данас попуњавањем једноставног упитника на порталу www.euprava.gov.rs могу да искажу интересовање за вакцинисање против корона вируса.

Да би користили услугу и пријавили се за вакцинацију, грађани не морају да буду регистровани корисници. Након попуњавања упитника добија се СМС и имејл потврде, а у сваком сваком тренутку је могуће обрисати или изменити исказано интересовање.

Како се попуњава упитник?

  • Да би се исказало интересовање и попунио упитник, потребно је да се кликне на дугме “Покрени услугу”,
  • Након тога потребно је попунити формулар и навести тражене податке,
  • Мејл и контакт телефон је неопходно оставити, како би надлежни путем мејла и СМС поруке могли да контактирају и јаве термин вакцинације,
  • Може се одабрати било који тип вакцине за који је Агенција за лекове и медицинска средства (АЛИМС) потврдила безбедност, ефикасност и квалитет, или жељени произвођач вакцине (један или више),
  • Након што се успешно попуни упитник, на мејл и путем СМС поруке грађани добијају потврду са детаљима,
  • Након што се искаже интересовање, путем мејла и СМС-а, грађани ће бити обавештени о термину и месту вакцинације у зависности од приоритета имунизације који дефинише Инситут за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”.

Упитник се може попунити и за ближе чланове породице, а потребно је навести њихове податке и оставити контакт. Уколико члан породице, за којег се попуњава услуга, нема мобилни телефон или имејл, онај ко попуњава може навести своје. Од четвртка креће и контакт центар путем којег ће грађани моћи такође да искажу интересовање за вакцинисање против ковида-19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *