Постојеће мере остају на снази

Кризни штаб је, на седници одлучио да досадашње мере остану на снази до даљег, а процењено је и да нема препрека за наставак школске године од 18.јануара, пренела је министарка Дарија Кисић-Тепавчевић.

Она је, новинарима, након седнице Штаба, пренела да се одлука о задржавању мера, односи на обавезан ПЦР тест за улазак у земљу, као и на рад угоститељских објеката до 20 часова.

“Неће бити организованог дочека Српске Нове године”, подвукла је Кисић-Тепавчевић.

На питање до када ће важити мере, Кисић Тепавчевић је рекла да то зависи од епидемиолошке ситуације.

“Нисмо дефинисали временску одредницу, мере важе до даљег. Ми се састајемо најмање једном недељно и сваки пут ће се евалуирати ситуација”, рекла је министарка и чланица Кризног штаба.

Што се вакцинације тиче, истиче да она иде својим несметаним током. У Србију су данас стигле додатне количине вакцина Фајзер, а Кисић је рекла да ће та вакцина долазити сваке недеље и да ће вакцинација бити настављена по приоритетима.

“Функционисаће тако да буде најједноставније за све нас, да не буде редова, чекања и да се спроведе у најкраћем временском року”, рекла је Кисић Тепавчевић.

На порталу еУправа данас до 17 часова око 51.000 грађана Србије пријавило се за вакцинацију против ковида-19, речено је Танјугу у Канцеларији за ИТ и еУправу. На адреси euprava.gov.rs данас је пуштена нова електронска услуга за грађане – исказивање интересовања за вакцином против вируса корона.

Директор Канцеларије за ИТ Михаило Јовановић рекао је да је услуга веома једноставна и да није потребно да грађани буду регистровани да би је користили.

Пријављивање није временски ограничено, а они који су исказали интересовање, могу и да га повуку или промене.

“Јако је битна информација да од четвртка пуштамо у рад и контакт центар за оне грађане који не могу да се снађу попуњавањем електронске форме и да на тај начин искажу интресовање за вакцинацијом”, рекао је Јовановић.

Поручио је и да млађи укућани могу да попуне образац за старије и оставе своју мејл адресу и контакт телефон, те их је позвао да помогуну старијима да се пријаве.

Нема организованог дочека православне Нове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *