Од “крагујевачког медведа” ни трага

За сада није уочен, и нису пронађени трагови кретања медведа за кога тврде грађани да су га видели у насељима Сушица и Шумарице.

Друштвене мреже пронеле су вест да је чак и успаван. Ловци демантују да је било потраге за животињом.

У Полицијској управи потврђено је да је евидентирана пријава грађана из насеља Шумарице да су видели животињу, али нема сазнања да је пронађена.

Грађани не треба да брину за безбедност кажу овдашњи ловци и уверавају да у Шумадији ова врста дивље животиње нема станиште.

На друштвеним мрежама и порталима у граду објављено је да је у насељима Сушица и Шумарице примећен мрки медвед.

То је истакнуто на основу пријаве грађана који су Полицији јавили за присуство животиње. И ту се сва прича о медведу завршава.То је све што постоји од чињеница.

Иако су потом два дана друштвене мреже о медведу брујале, чак га и по неким изворима и успавале, у реалности од медведа ни трага.

Од свих преобликованих верзија шетње мрког медведа најсимпатичнија је прича са друштвених мрежа да је побегао из циркуса.

То би значило да је тај медвед од Хале Језеро до Шумарица пролазио целим градом.

Из циркуса никакве пријаве одбеглог медведа није било, нити гостујући забавни парк сме да држи дивљу животињу.

Званично, Ловачком савезу нико се није обратио, и потраге није било.

Шумадија није подручје на коме је настањен мрки медведи, а иако се и кретао Крагујевац би му био на путу, јер ова животиња дневно прелази по 50 километара, па би и у том случају ово подручје заобишао. У урбаној средини никада не борави.

Ово није први случај да се на друштвеним мрежама медвед шета Шумадијом.

Прошлог лета, подсећамо, на порталима и друштвеним мрежама водила се потрага за медведом виђеним наводно у селима Рамаћа и Каменица.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *