Од рака дојке у Крагујевцу 2019. године преминуло 139 жена

Поводом Националног дана борбе против рака дојке који се обележава данас, Удружење за едукацију и подршку женама у борби против рака дојке „Воља“ из Крагујевца, подсећа на значај и неопходност превентивних прегледа, као и доступност адекватне терапије за дуг и квалитетан живот жена лечених од рака дојке.

Најновији подаци Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” показују да је у Србији је регистровано 4.304 новооболелих и 1.693 преминулих од рака дојке, док је према подацима Института за јавно здравље Крагујевац у 2019. години 139 Крагујевчанки изгубило битку са обом болешћу.

Удружење „Воља“ омогућило је консултације са члановима стручног већа удружења, у циљу пружања помоћи женама са раком дојке.

На мејл volja.kragujevac@gmail.com заинтересоване могу да пошаљу основне податке, напишу шта је то што их занима, као и да пошаљу документацију или резултате.

Консултације ће обављати др мед. сци. Јасмина Недовић и доц др Марко Спасић.

Жене са раком дојке могу да добију и искуствену подршку од чланица овог удружења, које су прошле кроз процес лечења рака дојке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *