Одборници Скупшине града о буџету на седници 17. децембра

Најзначајнија тачка предстојеће седнице локалног парламента, која је заказана за 17. децембар, је буџет града за 2020. годину.

Најважнији финанисијски документ дефинисан је као развојни и пројектован је на 9 милијарди и 900 милиона динара.

У наредној години, из градске касе, између осталог за асфалтирање нових путева и улица биће издвојено 450 милиона динара, речено је прилком консултација шефова одборничких група, које су одржане данас са председником Скупштине града Мирославом Петрашиновићем.

Уколико Одлука о буџету града за 2020. годину буде усвојена, градски буџет за наредну годину биће 9 милијарди 900 милиона динара, рекао је на консултацијама са шефовима одборничких група, Мирослав Петрашиновић председник Скупштине града.

Наставиће се са улагањем у путну инфраструктуру, у коју се до краја ове године ради на асфалтирању 55 улица.

Са новим буџетом у наредној години очекивања су, да се у путну инфраструктуру утроши 450 милиона динара.

За пројектовање и изградњу нових улица планирана су средства од 50 милиона динара. Буџетирана су средства у вредности од 40 милиона динара за реализацију кружног тока Мала вага.

Буџетом за наредну годину, остављено је довољно средстава за реализацију пројекта Бубањ језеро, и то 45 милиона динара.
За суфинансирање боравка деце у приватним вртићима, што је и најважнија вест за све родитеље је, биће издвојено 250 милиона динара више у односу на 2019. годину.

За малишане из социјално угрожених породица опредељена су средства од 12 милиона динара, за њихов боравак у одмаралишту на Копаонику.

Из градске касе за наредну годину, планира се проширење система уличне расвете, посебно када је у питању Велики парк.
Када је у питању безбедност грађана у саобраћају, биће издвојено 80 милиона динара, за поствљање камера широм града, највише на раскрсницама, стајалиштима, саобраћајно фрекфентним булеварима.

Буџетом је предвиђена и адаптација вртића Бамби, за шта су опредељена средства у вредности од 45 милиона динара.
Оцењујући најважнији финансијски документ локалне самоуправе, буџет за наредну годину, председник Скупштине града окарактерисао га је као развојни и подстицајни буџет који предвиђа средства за нове пројекте.

Према речима Мирослава Петрашиновића, за културу је планирано 60 милиона динара, и то за израду пројекта адаптације и санације Књажевско српског театра. Град ће и наредне године наставити са финансирањем спортских клубова.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *