Одељење за ванредне ситуације у Крагујевцу спремно за тропски талас

Одељење за ванредне ситуације града Крагујевца спремно дочекује још један тропски талас.

Према речима начелника, Драгоша Радовановића, предузете су све неопходне мере.

Посебна пажња усмерена је на то да, током наредних дана у којима ће температуре ићи и до 40 степени, сваки грађанин буде снабдевен водом за пиће.

Одељење за ванредне ситуације града Крагујевца на време су добиле упозорење од оперативног центра Министарства унутрашњих послова и РХМЗ-а да ће до краја седмице бити веома топло време са највишом дневном температуром и до 40 степени.

У том смислу, надлежни су предузели све неопхподне мере како би наредни период протекао без већих проблема, нарочито када је у питању снабдевање грађана водом за пиће.

У оквиру Одељења за ванредне ситуације града Крагујевца ради Ситуациони кол центар, како би грађани од оператера могли да добију све потребне информације, савете али и да пријаве евентуалне проблеме.

Одељење за ванредне ситуације је у сталном контакту и са здравственим установама, Домом здравља и Заводом за ургентну медицину уколико је, због високих летњих температура, потребно њихово појачано ангажовање.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.