Одељењу неонатологије потребно 15 инкубатора

Одељењу неонатологије Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу потребно је реновирање, односно обнављање медицинске апаратуре, уз набавку 15 нових инкубатора, како би пријема пацијената био већи, бржи и квалитетнији.

Одељење неонатологије свакодневно прими између 20 и 30 пацијената.

Регионално Одељење неонатологије Универзитетског клиничког центра Крагујевац, током године збрине око 450 превремено рођених беба које долазе из различитих крајева Србије.

Крагујевачкој неонатологији преко су потребна средства како би зановили и обезбедили савремену медицинску апаратуру која је неопходна за лечење превремено рођених беба.

Најпотребније је обезбедити 15 нових инкубатора.

Превремено рођена деца су посебно остељива. Потребна им је додатна подршка и пецифична нега.

Педијатри наглашавају да је изузетно важно да услови на Одељењу неонатолошке интензивне неге буду у складу са светским стандардима и додају да опрема за болничко лечење мора да буде модернизована и обновљена на свим нивоима.

Грађани и друштвено одговорне компаније могу да донирају средства за опремање Одељења неонатиологије у Крагујевцу.

Куповином 15 нових инкубатора стварају се услови за пријем 40 пацијената дневно.

Превремено рођење је главни узрок смрти новорођенчади и деце узраста до пете године.

Развојном негом у првих 40 дана повећавају се шансе за преживљавање и опоравак превремено рођене деце и деце рођене са тешкоћама, спречавају се неуро-развојна акашњења, убрзава раст и развој, скраћује време хоспитализације и смањује ризик од социо-емотивних проблема детета у каснијем животу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *