Одељењу неонатологије потребно 15 инкубатора

Одељењу неонатологије Клиничког центра Крагујевац, потребно је реновирање, обнављање медицинске апаратуре и 15 нових инкубатора, како би пријем пацијената био већи, бржи и квалитетнији.

Иначе, Одељење неонатологије свакодневно прими између 20 и 30 пацијената.

Регионално Одељење неонатологије Клиничког центра Крагујевац, током године збрине око 450 превремено рођених беба које долазе из различитих крајева Србије.

На дневном нивоу збрињава између 20 и 30 пацијената.

Крагујевачкој неонатологији преко су потребна средства како би зановили и обезбедили савремену медицинску апаратуру која је неопходна за лечење превремено рођених беба.

Најнеопходнија опрема је 15 нових инкубатора.

По речима директорке педијатрије Клиничког центра Крагујевац, проф.др Анђелке Стојковић, важно је да услови на интензивној неонатолошкој нези иду  у корак са светом и да буде модернизована на свим нивоима.

Грађани и друштвено одговорне компаније могу да донирају средства за опремање Одељења неонатиологије у Крагујевцу.

Куповином 15 нових инкубатора стварају се услови за пријем још већег броја пацијената на дневном нивоу.

Око 40 што је за десет више него уобичајено.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *