Одговор градоначелника Дашића на писмо народних посланика из Крагујевца

На састанку са једним од синдиката предузећа јасно сам заузео став да ћу у контакту са свим надлежним органима тражити да се помогне „Застава оружју“, посебно јер се ради о субјекту који запошљава 2400 Крагујевчана и који је озбиљно уткан у историју развоја нашег града, стоји у одговору градоначелника Николе Дашића крагујевачким посланицима.

Он је реагујући на отворено писмо посланика поводом ситуације у крагујевачкој фабрици подсетио да имамо одличну комуникацију и са Председништвом, и са Владом и са министарствима, уз напомену да присутни представници једног од синдиката ни у ком тренутку нису поменули било какво заказивање посебне седнице Скупштине града са овом темом, иако су у изјави за медије навели да су за тај захтев одбијени, што се лако може утврдити увидом у снимак са састанка.

Од Града је затражено да јавно, путем медија, притисне државу да што пре изађе у сусрет захтевима овог синдиката, а они су како је нама пренето: 1) хитан избор генералног директора и 2) да се под хитно смени Надзорни одбор.

Јасно вам је наравно да учешће у капиталу од 0,76% не даје апсолутно никакву моћ постављања директора или смењивања одбора и то није изговор, каже Дашић.

Уз напомену да ситуацију у фабрици не треба политизовати, градоначелник Крагујевца каже да сви запослени у „Застава оружју“ уредно примају зараду и да ће град Крагујевац увек на примерен и најефикаснији начин бити уз своје Крагујевчане који су запослени у нашим компанијама.

Уверен сам да ће држава применити најбоље решење како би „Застава оружје“ наставило успешно да послује, поручио је градоначелник Никола Дашић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *