Одлука о производњи новог модела 1. јуна

Компанија „Фијат Крајслер“ ускоро ће лансирати нови модел који би могао да се производи у Крагујевцу, објавили су италијански медији.

Председник компаније, Серђо Маркионе, рекао је да ће компанија одлуку о производњи новог модела у Крагујевцу саопштити 1. јуна.

Из компаније Фијат крајслер аутомобили Србија, није стигла потврда ове вести и поред званичног обраћања наше медијске куће.

Предстaвници Синдиката фабрике, кажу да овакве информације охрабрују, али и да је последњих месеци неколико пута било спектакуларних најава, које су остале без званичних потврда.

Запослени нису упућени у планове производње ни за ову годину.

Нови модел из Крагујевца, пишу италијански медији, могао би да се производи у овдашњој фабрици и наследи Гранде Пунто, коме истиче рок, пошто је у продаји већ 13 година.

Нови модел базирао би се на платформи коју користи Арго али би требало другачије да се зове, а тренутна радна верзија имена је Примо.

Такође, постоји могућност и да са трака у Крагујевцу силази и мањи од два СУВ модела.

За евентуалну производњу не једног, већ два модела постоје два сценарија. Један је, да би се производио паралелно са 500Л, а други да би се одмах прешло на производњу нових модела.

У оба случаја би капацитет фабрике у Крагујевцу, од 185.000 возила требало да буде попуњен 100 одсто.

Тако су италијански медији поново Крагујевац ставили у фокус приче за коју нема званичних потврда.

Очекивања су велика међу запосленима, истиче синдикални лидер Марковић, али и изражава забринутост, јер званичних обраћања представника компаније нема.

Одлуку о производњи новог модела, председник компаније Серђо Маркионе донеће до 1. јуна, када би требало да буде и званично саопштена.

Уколико се потврде за сада незваничне вести италијанских медија, представници запослених у Фијату то тумаче као и прилику за стварање бољих услова рада и повећање зарада.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *