Одмор у Србији са бесплатним ваучерима и у 2019.

За субвенционисани одмор у Србији, посредством ваучера, у буџету за следећу годину опредељено је 500 милиона динара, изјавио је министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић.

У последње четири године, користећи ваучер, више од 250 хиљада грађана боравило је у туристичким местима у Србији.

Статистика показује, да су половину од тог броја чинили пензионери.

Субвенције које су током неколико претходних година дате за развој домаћег туризма дале су веома добре резултате.

Приходи од туризма из године у годину расту, при чему се све већи број грађана одлучује да свој одмор, или део одмора, проведе у Србији.

Туристички потенцијал гарантује да у Србији има лепих и привлачних дестинација за одмор и опуштање, а грађанима је на располагању више од 1200 категорисаних угоститељских објеката.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је буџетом за следећу годину предвиђено 500 милиона динара за 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији.

Бесплатни ваучери за одмор у Србији веома су важни како за мале привреднике, тако и за читав српски туризам.

Треба истаћи да се ваучери могу користити искључиво у категорисаним угоститељским објектима.

То је допринело да велики број оних, који у нашим најпознатијим туристичким дестинацијама пружају услуге смештаја, уђу у легалне токове пословања.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *