Одржан 10. јубиларни Ђурђевдански поход на Бешњају

У организацији Планинарско-еколошког клуба „Гора“ данас је одржан јубиларни, десети по реду, Ђурђевдански поход на Бешњају.

Овогодишњи поход био је организован на две стазе „Изазов“ и „Ђурђевак“, а учесници су могли да се определе за једну, према својим жељама и физичкој спремности.

Стазе су водиле до најлеших предела Бешњаје, гребенима са којих се пружају импозантни видици, долинама и кањонима планинских речица и потока, шумским пределима до извора питке воде и уређених одмаралишта.

Стаза „Изазов“ полази од школе у Букоровцу, води шумским путељком уз Голо брдо, а затим гребеном са кога се пружају лепи видици ка врховима Бешњаје, са једне стране и са удаљених Шумадијских планина, Руднику, Јешевцу са друге стране.

Ова стаза била је намењена искусним и кондиционо спремним учесницима. Стаза „Ђурђевак“ је, ипак, за почетнике у планинарењу и деци.

Приликом овог похода, учесници су се спуштали у најживописнији део Бешњаје – кањон Вољевица, где су могли да погледају најлепши део овог кањона.

Ђурђевданском походу на Бешњају ове године прикључили су се и чланови планинарских клубова из Велике Плане, Београда, Краљева, Груже.

По завршетку акције, подељене су захвалнице учесницима овог јубиларног десетог по реду похода на Бешњају.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *