Одржан концерт Градског камерног оркестра „Шлезингер“

Концерт Градског камерног оркестра „Шлезингер“ одржан је у сали Прве крагујевачке гимназије, у организацији Музичког центра.

Због епидемиолошких мера број места је био ограничен, али публика која је дошла могла је да ужива у делима Хајдна и Јаначека.

После веома успешног и запаженог концерта у мају ове године, Градски камерни оркетстар „Шлезингер” одржао је други концерт, али са новом поставом коју је предводио концертмајстор Мирослав Павловић.

За разлику од претходног, на репертоару овог концерата публика је могла да чује дела Хајдна и Јаначека.

Намера је да Градски камерни оркестар „Шлезингер“ даље „расте“, да Крагујевац добије један респектабилан симфонијски оркестар какакв и заслужује, а за тако нешто свакако има потенцијала. Оркестар ће бити активан и током лета.

Улаз на концерт крагујевачког камерног оркестра је био слободан али због епидемиолошких мера, које су још увек на снази, број места био је ограничен.

Ипак, публика која је била у прилици да дође могла је да ужива у наступу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *