Студенти ПМФ-а и ФИЛУМ-а припремали осмаке за пријемни

Студенти Природно-математичког и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу помагали су ученицима осмог разреда да се припреме за полагање завршног испита.

Припремну наставу је похађало више од 100 малих матураната.

За 18 студената који су будуће средњошколце припремали за полагање завршног испита организован је пријем у Градској управи.

Посредством Канцеларије за младе, у сарадњи са Природно-математичким и Филолошко-уметничким факултетом, програм је успешно реализован за випе од 100 малих матураната.

Циљ пројекта је пружање помоћи ученицима да се што боље припреме за пријемни испит, како би уписали жељене школе, али и родитељима, јер је додатна припремна настава била бесплатна.

Настава је организована онлајн и како кажу студенти, ђаци су показали изузетне вештине, а припремали су се за решавање тестова из српског, математике, физике, хемије и биологије.

Програми ове врсте су важни за ђаке и студенте.

Осмаци су могли да се упознају са начином рада на факултетима, а студенти да са њима поделе знања стечена током школовања.

У програму су учествовали углавном студенти завршних година студија.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *