Одржан концерт Српско-јеврејског певачког друштва

Установа Спомен – парк „Крагујевачки октобар“ и ове године обележава годишњицу стрељања наших суграђана 19. 20. и 21. oктобра 1941. године.

Традиционалне октобарске манифестације почеле су музичким програмом “ОКТОХ” у Храму Успења Пресвете Богородице концертом Српско – јеврејског певачког друштва “Браћа Барух”.

Манифестација “Октобру хододарје – ОКТОХ” замишљена је као даривање уметности познатих уметника из земље и света успоменама на ђаке и становнике Крагујевца страдале 1941. године.

До данас је своју уметност у Крагујевцу даривало више од 3500 уметника из земље и света са више од 234 концерата које је посетило преко 20 000 посетилаца.

У оквиру овогодишњег ОКТОХ-а наступиће симфонијски и камерни оркестри док ће на Бдење у Музеју “21. октобар” бити приређена изложба и промоција драме “Нисам крив што сам жив”.

Октобарске манифестације у организацији Спомен парка отпочеле су музичким програмом у Саборном Храму Успења Пресвете Богородице.

Музички програм отворио је хор Браћа Барух из Београда који иза себе има дугу традицију и велики број изведених концерата широм земје и иностранства. Уметници су репертоар прилагодили манифестацији и окружењу у коме су наступили.

Уметнички програми трајаће до 21. октобра када ће се традиционално у Шумарицама одржати комеморативно – уметничка манифестација Велики школски час.

Ове године испред споменика “Стрељаним ђацима и професорима” у Шумарицама биће изведена драма крагујевчанина Ђорђа Милосављевића а наступиће драмски уметници Марко Баћовић, Миодраг Пејкови, Милош Крстовић и многи други.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *