Одржана последња седница градског парламента у овој години

Због актуелне епидемиолошке ситуације, услед пандемије коронавируса, пета редовна седница локалног парламента одржана је у амфитетру Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

Пред одборницима се нашло осамнаест тачака, а највише полемике представника власти и опзиције изазвале су тачке дневног реда које су се односиле на рад јавно-комуналних предузећа, али и одлука о давању сагласности на Одлуку Скупштине привредног друштва „Центар за стрна жита“ и одлуку Скупштине привредног друштва „Центара за пољопривреду и рурални развој“ о статусној промени и припајању.

Члан Градског већа који је задужен за комуналне делатности Владимир Максимовић истакао је да је година за нама веома тешка због пандемије корона вируса.

Рад градских комуналних предузећа је због ковида 19 био отежан, али је локална самоуправа учинила све да комунални живот грађана буде на завидном нивоу.

Осим тога радило се и на рационализацији рада у комуналним предузећима, а посао запослених у јавном комуналном сектору био је ефикасан и стабилан, нагласио је Максимовић.

Убудуће, ЈКП Шумадија ће бринути и о зеленим површинама, дечјим игралиштима и мобилијарима.

Јавно-комунално предузеће „Шумадија“ следило је смернице Владе Републике Србије током трајања ванредног стања, истакао је директор овог предузећа Немања Димитријевић који је нагласио да је упркос потешкоћама око ковида 19, отворена прва јавна гаража у граду, почела реконструкција Зелене пијаце у центру града, а ово предузеће је уложило 200 милиона динара из сопствених средстава за набавку нове механизације.

И у јавно-комуналном преузећу “Водовод и канализација“ годину која је на истеку оцењују као тешку, али и годину у којој је ово комунално предузеће успешно остварило бројне послове.

С друге стране, опозицаија је изнела низ критика на рачун Јавно комуналних предузећа.

Једна од тачака петог редовног заседања локалног парламента односила се и на управљање људским ресурсима.

У дискусији већине одборника позиције чуло се да град Крагујевац настоји да уз велики напор уреди међуљудске односе у предузећима и на најбољи начин искористи потенцијале запослених.

Највећи акценат је тежња да грађани имају добру комуникацију са локалном самоуправом што представља добру стратегију да Крагујевац постане модеран европски град.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *