Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације

Припремљеност Зимске службе на територији града Крагујевца била је тема четврте редовне седница Градског штаба за ванредне ситуације.

На састанку је било речи и о раду екипа које су чистиле водотокове у коритима Бресничког, потока у Илићеву и реци Ждраљици.

Према речима надлежних у ЈКП „Шумадија“, механизација овог градског комуналног предузећа је ремонтована за предстојећу зимску сезону.

Сва возила су у функцији, а екипе запослених који раде у овом комуналном предузећу спремно ће дочекати хладније дане, уколико буде снежних наноса.

Осим тога, набављени су потребни агрегати. На залихама се налазе довољне количине индустријске соли за посипање путева и калцијум хлорид који се користи приликом ниских температура када су путеви оковани ледом.

Чланови Градског штаба изразили су забринутост када је реч о водотоковима који пролазе кроз градска насеља.

Иако су недавно очишћени потоци који протичу кроз Илићево и Бресницу, несавесни грађани на тим местима редовно одлажу смеће, па се за кратко време стварају дивље депоније.

На тај начин јавља се могућчност да, услед већих падавина, корита буду испуњена водом, па постоји бојазан да дође и до поплава.

Јавно комунално предузеће „Шумадија“ редовно одвози кабасти отпад из градских насеља у намери да град буде уредан и чист.

Ипак, највећи проблем представља понашање грађана који остављају велике количине смећа на местима која за то нису предвиђена.

Један од драстичнијих примера је одлагање отпада ван контејнера у непосредној близини гробља у насељу Бресница, чуло се на седници Градског штаба за ванредне ситуације.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *