Одржана седница Скупштине града

Одлуком већине одборника Скупштине града Крагујевца, локална самоуправа преузеће оснивачка права над рукометним и ватерполо клубом Раднички и основати два нова спортска привредна друштва.

На данашњој седници Скупштине града, између осталог, усвојени су предлози аката из области просторног и урбанистичког планирања и дата сагласност на акта правних лица чији је оснивач град, као и на статут Привредног друштва Радио телевизија Крагујевац.

Гласовима већине одборника, на данашњој седници Скупштине града усвојен је Статут Привредног друштва Радио телевизија Крагујевац.

Током расправе о овој тачки дневног реда, представници опозиције затражили су од актуелне градске власти да објасни по ком основу је град преузео оснивачка права над нашом медијском кућом и одакле исплаћује зараде запосленима у Радио телевизији Крагујевац, с обзиром на то да, како су навели, финансирање РТК није предвиђено овогодишњим будџетом.

Обраћајући се присутнима као представник предлагача, вршилац дужности директора Радио телевизије Крагујевац Јелена Вуковић указала је на разлоге због којих се наша медијска кућа нашла у тешкој финансијској ситуацији.

Према њеним речима, запосленима у РТК од јануара 2012. до децембра 2014. године нису плаћани порези и доприноси, иако је из градског будџета редовно издвајан новац за те намене, у укупном износу од око 24 милиона динара.

Обавезе према Сокоју, које нису измириване од 2010. године, на крају 2014. износиле су око 3,3 милиона динара, док су дуговања према омладинској задрузи достигла цифру од 7,3 милиона динара.

Одлуком већине одборника Скупштине града Крагујевца, локална самоуправа преузеће оснивачка права над рукометним и ватерполо клубом Раднички и основати два нова спортска привредна друштва.

Градоначелнк Крагујевца Радомир Николић нагласио је да је то једини начин за стабилно финансирање спорта и основ за враћање дугова и додао да се крагујевачки фудбалери, одбојкаши, рукометаши, кошаркаши и ватерполисти сада такмиче у првом и другом рангу.

На данашњој седници Скупштине града, између осталог, усвојени су предлози аката из области просторног и урбанистићког планирања и дата сагласност на акта правних лица чији је оснивач град.

Одлуком већине одборника, приступиће се изради Плана јавног здравља града Крагујевца за период од 2018. до 2025. године.

Усвојен је и предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Градске агенције за саобраћај, док је за директора Паркинг сервиса именован Душан Петковић, досадашњи вршилац дужности.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *