Пријем за италијанске хуманитарце

У Скупштини града данас је организован свечани пријем за чланове делегације италијанске невладине организације „Не бомбе, већ карамеле“.

Италијанска невладина организација „Не бомбе већ карамеле“, једна је од најпрепознатљивијих донаторских организација у Крагујевцу.

Већ 18 година, та организација, подржава различите пројекте од усвајања деце „Заставиних“ радника на даљину, до финансијског подржавања социјално угрожених породица, што има посебан значај, посебно на приградском подручју.

До сада је реновирано 40 школских објеката, а вредност радова, које је финансирала италијанска асоцијација, је око 4,7 милиона евра.

Тим поводом данас је у Скупштини града организован свечани пријем на коме су презентовани нови пројекти за унапређење образовног система.

У сарадњи са италијанском невладином организацијом „Не бомбе већ карамеле“, стипендирано је преко 1.700 ученика „Заставиних“ радника.

У оквиру данашње посете делегација италијанске асоцијације посетили су основне школе које су помогли да се реновирају.

У плану је да се настави са адаптацијама многих објеката најпре школа на сеоском подрчју и установа које имају социјални значај.

Иначе делегацију из Италије примили су проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање и помоћници градоначелника Јасмина Предојевић Симовић И Зоран Рајовић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *