Oдржано Државно атлетско првенство за слепе и слабовиде

Национални Спортски савез слепих и слабовидих Србије организовао је Државно атлетско првенство слепих и слабовидих, које је одржано на стадиону “Чика Дача“.

У неколико атлетских дисциплина такмичило се 60 учесника који су у Крагујевац дошли из целе Србије.

Спорт је најбољи начин да се одржи добра кондиција и очува здравље, наводе слепи и слабовиди који су се такмичили на овом државном првенству.

Осим жеље да постигну добре резултате у неколико атлетских дисциплина, такмичари су се и дружили, а остварена су и бројна пријатељства.

Трчање на 100, 200 и 400 метара, скок у даљ, бацање кугле, копља и диска су атлетске дисциплине које су биле заступљене на Државном првенству слепих и слабовидих особа.

Национално првенство одржано је на стадиону „Чика Дача“ у Крагујевцу, а право учешћа имали су такмичари који су пре такмичења доставили потврду о здравственом прегледу.

Само регистровани чланови са обављеним обавезним здравственим прегледом могли су да учествују на овој спортској манифестацији.

Међу такмичарима су се нашли слепи и слабовиди спортисти који имају запажене спортске резултате.

Атлетика је популарно названа „краљицом спорта“, а предани рад и тренирање уз челичну вољу да се дође до најбољих резултата увек воде ка успеху на сваком спортском такмичењу.

Такмичари ће ову спортску манифестацију на стадиону „Чика Дача“ у Крагујевцу памтити по оствареним резултатима, али и по новим пријатељствима и дружењу.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *